Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tien finalisten voor presentatiewedstrijd NOS Jeugdjournaal

Medianieuws

De tien finalisten van de Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd 2016 zijn bekend. Ze zijn gekozen uit meer dan 400 inzendingen. Deze kinderen (tussen 9 en 12 jaar) maken kans om het échte NOS Jeugdjournaal op tv te presenteren. Zij zijn uitgenodigd om een screentest te doen in de Jeugdjournaalstudio in Hilversum.

Wie de screentest maandag het beste doet, is de winnaar. Dit wordt bepaald door een jury, dit zijn: Jeugdjournaal-presentatrice Tamara Seur, Rutger Vink – beter bekend als YouTuber ‘Furtjuh’ – en de winnaar van vorig jaar, Bo Dortland.

De winnaar krijgt op 17 oktober het goede nieuws te horen en mag op 22 oktober samen met Tamara Seur het NOS Jeugdjournaal presenteren (18.45u, NPO Zapp).

Masterclass in Beeld en Geluid
De Presentatiewedstrijd wordt voor de zesde keer georganiseerd door het Jeugdjournaal en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De deelnemers (kinderen tussen 9 en 12) konden een video opsturen waarin ze hun presentatietalent toonden. Nieuw dit jaar is dat kinderen zich konden opgeven voor een masterclass presenteren bij Beeld en Geluid. De presentatoren Nick Renooij, Lysette van Geel, Tamara Seur en Welmoed Sijtsma hebben hier tientallen kinderen de 'kneepjes van het televisievak' geleerd. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen