Kies je favoriete radiostation

Dossiers

VS: True Oldies Channel van Scott Shannon terug in de ether

Medianieuws

De True Oldies Channel van de Amerikaanse radiodeejay Scott Shannon is terug in de ether. Het internetstation heeft voor distributie een overeenkomst gesloten met United Stations Radio Networks (USRN), dat ook het weekendprogramma “America’s Greatest Hits” van Shannon distribueert.

VS: True Oldies Channel van Scott Shannon terug in de ether Scott Shannon startte in 2004 met zijn True Oldies Channel. Een station met 24 uur per dag de beste hits uit de jaren ’50 en ’60 en slechts één deejay: Scott Shannon.

Inmiddels is het format opgeschoven naar de beste hits uit de jaren ’60 en ’70.

Het station was via meer dan 100 lokale station te ontvangen in de VS totdat Cumulus in 2014 staakte met de distributie van de zender. Een logisch gevolg aangezien Shannon ook al aan de kant was geschoven als ochtenddeejay bij 95 5 (W)PLJ in New York City, een van de radiozenders van Cumulus.

Sindsdien is Shannon in de ochtend te horen bij de classic hitszender (W)CBS FM 101.1, eveneens in New York City. En met succes want CBS FM staat steevast in de top 3 van best beluisterde zenders.

Doordat Cumulus stopte met de distributie van de True Oldies Channel was het station alleen nog maar via internet te ontvangen. Vorig jaar keerde True Oldies weer voorzichtig terug in de ether via WZTI 100.3 FM en 1290 AM in de stad Milwaukee.

In eerste instantie werd via “Milwaukee's True Oldies Channel” de internetstream van de True Oldies Channel doorgegeven, maar de afgelopen maanden is er hard gewerkt om de zender geschikt te maken voor lokale content als jingles en reclame. Hiervoor is een overeenkomst gesloten met USRN dat hiervoor een nieuwe cloud-based distributiemethode gebruikt. Hierdoor is de Truel Oldies Channel nu ook beschikbaar voor andere radiostations.

USRN verzorgde al de distributie van America’s Greatest Hits, een programma dat Shannon elk weekend presenteert.

Vooral voor kleinere radiostations is de True Oldies Channel een goedkope invulling. Op deze manier zijn ze verzekerd van een complete programmering, waar ze op gepaste tijden hun lokale reclameblokken kunnen uitzenden. [Radio.NL]

De playlist van een uurtje True Oldies Channel:
Chicago - If You Leave Me Now
Human Beinz - Nobody But Me
Doobie Brothers - China Grove
Tom Jones - Its Not Unusual
Temptations - I Cant Get Next To You
Bee Gees - How Can You Mend A Broken Heart
Ricky Nelson - Hello Mary Lou
Elton John - Dont Go Breaking My Heart
Creedence Clearwater Revival - Down On The Corner
Dave Edmunds - I Hear You Knocking
Rolling Stones - I Can’t Get No Satisfaction
Pretenders - Brass In Pocket (Im Special)
Association – Windy
Neil Diamond - You Got To Me

Gerelateerde Artikelen