Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Uit het media archief: eerste uitzending Omroep Max

Medianieuws

Radio.NL gaat terug in de tijd met Omroep Max. Op 3 september 2005 begon de nieuwe omroep, voor 50-plussers, met uitzenden. Het eerste programma kreeg de naam "Van Nul Naar MAX"... Daarin was te zien hoe de omroep voor ouderen tot stand kwam.

De nieuwe publieke Omroep MAX met bijna 80.000 leden ging 3 september de lucht in. MAX begon wekelijks met 9 uur radio en 3,5 uur televisie uitzenden gericht op mensen van 50 jaar en ouder.

In de eerste tv-uitzending had Catherine Keyl een gesprek met staatssecretaris Medy van der Laan over waarom zij MAX heeft toegelaten tot het publieke bestel. En MAX-grondlegger Jan Slagter vertelde over de hobbelige weg die hij moest nemen om MAX op te richten.

Radio
Op Radio 2 startte MAX op zaterdagavond met drie uur lang Easy Listening, gepresenteerd door Meta de Vries. En op Radio 4 kwam het programma 4FM Mezzo met Vincent van Engelen.

Op Radio 747 presenteerde Anne van Egmond iedere werkdag van 07.00 tot 08.00 uur 'Ontbijten met MAX', een dagelijks licht informatief programma met interviews en actualiteiten. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen