Kies je favoriete radiostation

Dossiers

CAI Harderwijk stopt na Tele2 ook met FOX Sports

Medianieuws

CAI Harderwijk zal per 1 september 2016 ook al stoppen met het uitzenden van de televisiezenders van Fox Sports. CAI Harderwijk heeft na Tele2 ook besloten om niet in te stemmen met het nieuwe model met betrekking tot de doorgifte van FOX Sports, omdat dit een kostenverhoging voor al haar abonnees zou betekenen.

CAI Harderwijk stopt na Tele2 ook met FOX Sports Met ingang van dit voetbalseizoen wil FOX, het bedrijf dat de rechten heeft voor het uitzenden van het Eredivisie voetbal, een vergoeding van elke televisieabonnee.

Voorheen moest iedere aanbieder alleen betalen voor de abonnees die bewust kozen voor deze zenders. Voor CAI Harderwijk zou het nieuwe contract betekenen, dat zij moet betalen voor alle 11.000 abonnees en dus niet meer alleen voor de 650 abonnees die bewust gekozen hebben voor het pakket.

“Dit druist in tegen ons beleid om de tarieven voor alle abonnees zo laag mogelijk te houden”, aldus CAI Harderwijk. Het bestuur van CAI Harderwijk heeft dan ook besloten het voorstel voor de FOX Sports-kanalen niet te accepteren. Dit betekent dat CAI Harderwijk de voetbalwedstrijden niet meer gaat uitzenden. CAI Harderwijk heeft al haar FOX Sports-abonnees daarover inmiddels per brief ingelicht.

Afgelopen woensdag liet Tele2 ook al weten te stoppen met de voetbalzender. Daar moeten 8000 mensen een oplossing zoeken. Fox Sports en KPN hebben wel een overeenstemming bereikt voor de 200.000 klanten.

De voetballiefhebbers die de wedstrijden voortaan missen, moeten op zoek naar een andere oplossing. CAI Harderwijk heeft tot 1 september 2016 toestemming de FOX Sports kanalen aan te bieden. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen