Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Twitteraars in actie tegen reclamecampagne Radio 538

Medianieuws

Veel mensen op twitter blijven maar klagen over de reclameposter van Radio 538. Twee weken geleden maakte iemand al een parodie op de reclamecampagne. Niet met een slank modelletje, maar van haar (te dikke) vriend. En deze week hebben mensen de gewaagde poster afgeplakt met de tekst: "Moeten onze kinderen hier naar kijken?" (zie foto)

Op de tweede poster is te lezen: "Deze reclame is schandelijk. Geen wonder dat allochtonen hier geen begrip voor kunnen opbrengen! Dit is liederlijk en 'wij' moeten dit NIET toestaan. Buurtbewoner 72 jaar!"

RCC veroordeelt 538
De Reclame Code Commissie (RCC) heeft Radio 538 een week geleden al op de vingers getikt vanwege een buitenreclamecampagne. Volgens de RCC overschrijdt de poster de grenzen van hetgeen wat volgens huidige maatschappelijke opvattingen toelaatbaar is.

Volgens Radio 538 laten de setting, houding en gezichtsuitdrukking zien dat de vrouw verkoeling zoekt. Ze heeft het warm, maar ze kijkt niet ‘hitsig’.

538 vervolgt: "We krijgen negatieve reacties op de posters, maar ook veel positieve. Ook krijgen we veel verzoekjes om de poster op te sturen." [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen