Kies je favoriete radiostation

Dossiers

FOX Sports wil kijkers laten opdraaien voor duurder abonnement

Medianieuws

Fox Sports gaat (nog) niet op zwart. Ook is het nog onduidelijk of kijkers in de toekomst meer geld moeten betalen voor het basispakket bij tv-aanbieders. Kijgt Fox het voor mekaar en accepteren de kijkers de prijsverhoging door Fox Sports?

FOX Sports wil kijkers laten opdraaien voor duurder abonnement Het Amerikaanse mediabedrijf is op dit moment nog steeds in gesprek met diverse telecombedrijven over de voorwaarden waaronder deze betaalzenders worden doorgegeven.

De aanbieders vinden de voorwaarden te gortig.

Kijkers zijn ook niet blij met de Fox Sport, het mediabedrijf lijkt ondertussen de druk steeds verder op te voeren.

Opmerkelijk
Zo is het sinds afgelopen week (voor nieuwe gebruikers) bijvoorbeeld niet meer mogelijk om 'Fox Sports Go' te bestellen bij de te dure betaalzender. Met dit product kan voetbal worden gekeken buiten de tv-aanbieder om.

Protest
Fox wil, naar eigen zeggen, voetbal voor iedereen toegankelijk maken. Maar Nederland blijkt daar helemaal niet op te zitten wachten. Fox is overigens niet de enige tv-zender waar kijkers voetbal kunnen zien.

In een onderzoek van Ruigrok Netpanel geeft 63% van de respondenten aan weinig tot geen behoefte te hebben aan een Eredivisiezender in het basispakket, aldus de Telegraaf. Als Nederlanders meer moeten betalen door Fox Sport, zal dit waarschijnlijk leiden tot veel protest bij de voetbalzender.

Ondanks alle negatieve publiciteit informeert de betaalzender haar kijkers niet, ook niet via de wekelijkse nieuwsbrief. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen