Kies je favoriete radiostation

Dossiers

KPN verliest kort geding tegen Fox Sports

Medianieuws

Het telecombedrijf KPN heeft het kort geding volgens de website Nu.nl verloren dat KPN had aangespannen tegen Fox Sports. De sportzender wilde haar belangrijkste televisiekanaal namelijk in het standaard basispakket van KPN krijgen.

Volgens de rechter hoeft het contract niet op basis van de bestaande voorwaarden verlengd te worden. Daarom moeten KPN en Fox Sports opnieuw rond de tafel.

Zo'n 650.000 van de 2,2 miljoen KPN-klanten hebben een abonnement op Fox.

Het Amerikaanse mediabedrijf Fox wil heel graag dat Fox Sports 1 standaard voor alle KPN-klanten te zien is. Hierdoor wordt het pakket voor abonnees veel duurder. In de huidige situatie is het zo dat klanten van KPN tegen extra betaling naar de zenders van Fox kunnen kijken en dat wil KPN zo houden. Het contract tussen de twee partijen loopt aan het einde van de maand juli af.

Klanten van Vodafone, ook al zijn het geen voetballiefhebbers, moeten door Fox wel 1,50 tot 2,50 euro per maand extra betalen. Ziggo en Canal Digital hebben nog een contract tot 2020, waardoor het op dit moment (nog) geen gevolgen heeft voor de klanten.

Fox op zwart?
Tele2 wil geen overeenkomst met Fox sluiten onder de nieuwe voorwaarden. Hierdoor is het mogelijk dat Fox bij Tele2 maandag al op zwart gaat. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen