Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fox Sports verklaart KPN de oorlog

Medianieuws

De televisiekijker dreigt de dupe te worden van een machtsstrijd tussen Fox en de telecomaanbieders. Fox wil graag in het basispakket, maar dan moet het bedrijf twee euro extra betalen per huishouden. Maar diverse aanbieders willen hier niet aan meewerken.

Volgens de aanbieders zou dit tot een prijsverhoging leiden, en daarom willen ze Fox Sports niet in het basispakket. En slechts 10% kijkt naar Fox Sports, aldus de Telegraaf.

Binnenkort staan het Amerikaanse mediabedrijf en KPN bij de rechter, want het huidige contract tussen KPN met Fox loopt op 1 augustus af. De telecomaanbieder wil nu de zes Fox Sports-zenders als betaald pakket blijven aanbieden, volgens de Telegraaf. Fox weigert dit zolang KPN niet akkoord gaat met één ’gratis’ zender.

Ook Tele2, Caiway en Delta hebben aflopende contracten. Zij zijn met KPN naar de ACM gestapt. Dat doen ze omdat ze denken dat de eisen van Fox discriminerend zijn. Concurrent Ziggo hoeft namelijk de komende vier seizoenen niet te betalen voor een Fox Sports-kanaal in het basispakket. [Radio.NL/Telegraaf]

Gerelateerde Artikelen