Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Quality RTV trekt beroep tegen verdeling AM747 in

Medianieuws

Het Agentschap Telecom (AT) kan vooralsnog doorgaan met het uitgeven van vergunningen voor laagvermogen middengolfuitzendingen. Quality RTV heeft vrijdag tijdens de rechtszitting het verzoek tot voorlopige voorziening ingetrokken.

Quality RTV trekt beroep tegen verdeling AM747 in Eind vorige week liet het AT aan de vergunninghouders van AM 747 weten dat Quality RTV van Ruud Poeze beroep heeft ingesteld tegen de wijziging van het Nationaal Frequentieplan 2014 die het mogelijk maakt om middengolfvergunningen met laag vermogen op volgorde van binnenkomst uit te geven. Middels een voorlopige voorziening (soort kort geding) probeerde Quality de verdeling van frequentie 747 kHz voor laagvermogen omroep stop te zetten.

De zaak diende vrijdag voor de rechtbank van Rotterdam. Tot een uitspraak kwam het niet, want Quality RTV heeft het verzoek tot voorlopige voorziening ingetrokken. Waarom dit is ingetrokken is niet bekend.

Poeze deed in juni 2015 een aanvraag om met hoog vermogen uit te mogen zenden op AM747. Hiervoor wilde hij het station Radio Nostalgia 747 gaan starten en zo in het gat dat NPO Radio 5 (Nostalgia) achterliet bij het verlaten van de middengolffrequentie. De aanvraag van Poeze werd echter afgewezen.

Quality RTV bezit momenteel drie vergunningen voor de middengolf (1224, 1332 en 1584). Hierop wordt met laagvermogen het programma van Radio Paradijs uitgezonden. Minister Kamp is echter voornemens om deze vergunningen niet te verlengen, omdat Poeze onvoldoende initiatief toont om te digitaliseren. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen