Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Quality RTV tekent beroep aan tegen verdeling AM747

Medianieuws

[Update] Quality RTV, het bedrijf van Ruud Poeze, heeft een voorlopige voorziening (een soort kort geding) tegen het gewijzigde Nationaal Frequentieplan aanhangig gemaakt met als doel de verdeling van frequentie 747 kHz voor laagvermogen omroep stop te zetten.

Quality RTV tekent beroep aan tegen verdeling AM747 Het Agentschap Telecom heeft dit aan de vergunninghouders van AM 747 laten weten. De zaak dient aanstaande vrijdag bij de rechtbank van Rotterdam.

Poeze is het niet eens met de hele laagvermogen middengolfregeling. Ook is hij het niet eens met het uitgeven van de frequentie AM 747 voor laagvermogen uitzendingen.

Mogelijk heeft hij zelf nog steeds interesse in de frequentie, want afgelopen week schreef hij in een ingezonden brief in de Volkskrant: “Jean-Pierre Geelen vraagt om een aparte sportzender bij de NPO. Dat moet kunnen, er is zelfs ruimte voor in de ether. De Vlamingen deden dat vroeger heel handig: gewoon de AM (middengolf) loskoppelen van de FM, waardoor er op AM ruimte voor een speciale sportzender ontstaat. In de VS en Engeland zijn veel sportzenders op AM, commercieel en winstgevend. Probeer Talksport op 1053 of 1089 kHz.”

“In Nederland hebben we de 747 kHz nog gewoon beschikbaar, compleet met zendinstallatie en masten. Gesproken woord gaat prima op AM. Je telefoon klinkt slechter. De kosten vallen mee als het zendvermogen beperkt is. Wie de AM niet waardeert, is de FM niet weert. Waar wachten we op?”

Quality RTV bezit momenteel drie vergunningen voor de middengolf (1224, 1332 en 1584). Hierop wordt met laagvermogen het programma van Radio Paradijs uitgezonden. Minister Kamp is echter voornemens om deze vergunningen niet te verlengen, omdat Poeze onvoldoende initiatief toont om te digitaliseren.

Poeze deed in juni 2015 een aanvraag om met hoog vermogen uit te mogen zenden op AM747. Hiervoor wilde hij het station Radio Nostalgia 747 gaan starten en zo in het gat dat NPO Radio 5 (Nostalgia) achterliet bij het verlaten van de frequentie. De aanvraag van Poeze werd echter afgewezen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen