Kies je favoriete radiostation

Dossiers

VK: Ontslagen Populaire deejays terug op de radio in Londen

Medianieuws

Wat hebben Tony Blackburn, Neil Fox, Pat Sharp en Neil Francis met elkaar gemeen? Ze zijn de afgelopen jaren allemaal ontslagen en in de jaren ’90 werkzaam voor Capital FM of Capital Gold in Londen. Sinds kort zijn ze terug op de radio op het nieuwe digitale radiostation Thames Radio.

VK: Ontslagen Populaire deejays terug op de radio in Londen Het is niet zo verwonderlijk dat Thames Radio voor deze deejays gekozen heeft.

Het nieuwe radiostation, dat in de regio Londen via DAB te ontvangen is, wil het Capital FM gevoel uit de jaren ’80 en ’90 terugbrengen. Destijds was de hitzender veruit de populairste radiozender van de stad. Thames Radio draait dan ook de grootste hits van eind jaren ’70 tot nu.

Op Thames Radio is Neil Fox (foto midden) op zijn vertrouwde plek tijdens de avondspits te horen. Tot 2004 presenteerde hij dit tijdsslot op Capital FM.

De afgelopen jaren was “Foxy” in de ochtend op Magic in Londen te horen. In september 2014 werd hij van de zender gehaald, omdat de deejay werd beschuldigd van meerdere aanrandingen. Vorig jaar werd Fox vrijgesproken, maar Magic besloot het contract met de deejay niet te verlengen.

Pat Sharp (foto onder) presenteert op Thames Radio het dagelijkse blok tussen 10 en 13 uur. En net als op Capital start Sharp ook op Thames Radio zijn show met de Top 10@10, 10 platen uit een bepaald jaar waarbij de luisteraars moeten raden welk jaar dit is. Sharp was tot eind 2013 te horen op Smooth Radio.

In Nederland is Sharp vooral bekend als veejay van Sky Channel, een commercieel televisiestation dat in de jaren ’80 via vele kabelnetten in Nederland te ontvangen was.

De drie uur tussen Sharp en Fox worden gevuld door Neil Francis. Hij werkte, naast Capital FM, eerder ook voor Absolute Radio en Gold. Bij laatstgenoemde zender werd hij ontslagen na een foute opmerking op Facebook.

Tenslotte betekent Thames Radio ook de terugkeer van Tony Blackburn op de radio in Londen. Blackburn presenteert hier “The Best Disco in Town” op vrijdagavond en “Saturday Soul Party” op zaterdagavond. Blackburn werkte in de jaren ’90 voor Capital Gold, het oldieszusje van Capital FM. Begin dit jaar werd de deejay na 50 jaar ontslagen door de BBC, om een incident dat mogelijk begin jaren ’70 heeft plaatsgevonden, maar waarvoor geen enkel hard bewijs is. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen