Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Uit het media archief: RTL FM verandert op FM in 100% NL

Medianieuws

100% NL bestaat vandaag, vrijdag 8 juni, inmiddels 10 jaar. Maar hoe zat het ook al weer. Hoe begon de start van 100% NL? Het was een historisch moment in de radiogeschiedenis toen RTL FM in 2006 uit de ether ging om plaats te maken voor de Nederlandse commerciële radiozender 100% NL.

Uit het media archief: RTL FM verandert op FM in 100% NL Binnen twaalf minuten werden in 2006 de opstelpunten omgeschakeld van het ene naar het andere signaal. Daarna ging de uitzending meteen officieel van start met het nummer “The Right Side Won”.

Radio.NL maakte toen ook een Podcast over de start van 100% NL met veel leuke fragmenten.

De eerste woorden die op de zender klonken, waren van Herbert Visser die de leiding heeft bij 100% NL. Hij legde aan de luisteraars uit waarom 100% NL het kavel over mocht nemen van RTL FM.

Na half één begon er een liveshow met Eline la Croix vanuit Het Ketelhuis in Amsterdam. Vanuit daar werd het signaal op een legale wijze naar het huis van Herbert Visser gezonden die het via ISDN-lijnen doorstuurde naar de 100% NL-studio in het pand van de Wereldomroep. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen