Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rik van de Westelaken stapt over van NOS naar Net5

Medianieuws

[Update] Rik van de Westelaken maakt na 17 jaar de overstap van de NOS naar Net5. Vanaf september zal Rik (45) als nieuw gezicht te zien zijn bij de tv-zender waar hij een meerjarig contract tekende. Hij gaat naast Arie Boomsma onder meer een reportagereeks maken waarvoor hij de hele wereld over reist op zoek naar interessante thema’s en bijzondere ontmoetingen.

Rik van de Westelaken stapt over van NOS naar Net5"Wat doe je als je tot de slotsom komt dat je in je huidige baan alles hebt gedaan wat je had willen doen? Die vraag stelde ik mezelf na inmiddels zeventien jaar bij dit mooie bedrijf”, zegt Van de Westelaken.

“En er is heel veel voorbijgekomen: ik ben redacteur geweest, verslaggever en presentator. Ik heb fantastische programma’s mogen doen. Toch kwam op een gegeven moment het besef dat er buiten het dagelijkse nieuws nog meer is. Dat het fijn is om je boodschap niet in een kwartiertje samen te ballen, maar wat meer tijd te hebben voor wat je wilt zeggen."

Carter Duong, zendermanager Net5: “Rik is een sterke presentator met een bak aan ervaring.

Zijn veelzijdigheid en toegankelijke karakter passen naadloos bij de zender. We kijken uit naar de mooie projecten die we de komende jaren samen met Rik op tv gaan brengen”.

Rik van de Westelaken begon bij de lokale Amsterdamse zender AT5 als redacteur, verslaggever en presentator. Hierna ging hij naar de NOS waar hij zeventien jaar lang reportages maakte en uitzendingen presenteerde op radio en TV. In 2015 deed Rik mee aan het tv-programma Wie is de mol? dat hij vervolgens won. Het jaar erop presenteerde hij het veelbekeken programma Moltalk. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen