Kies je favoriete radiostation

Dossiers

NPO geeft interactieve tv-dienst HbbTV impuls

Medianieuws

Goed nieuws voor fans van HbbTV. De NPO heeft besloten om toch iets met HbbTV te gaan doen. Dit is een techniek die interactie bij televisieprogramma’s via de rode knop op de afstandsbediening mogelijk maakt, zo meldt NPO-bestuursvoorzitter Henk Hagoort.

Met HbbTV kunnen kijkers informatie opvragen, meepraten of meespelen met programma’s. “We willen de traditionele televisie-ervaring verrijken met alle mooie extra’s die de omroepen online aanbieden”, aldus Henk Hagoort.

Bij diverse programma’s zijn al goede ervaringen opgedaan met interactieve toepassingen. Zo kon je laatst meespelen met de Nationale Natuurquiz.

Daarnaast gaan we de kijker via de rode knop navigeren naar verdiepende programma’s of extra materiaal op andere NPO-kanalen of platforms. We kunnen daarbij nu ook inspelen op het kijkgedrag en de persoonlijke voorkeuren van de kijker.”

Tegen het einde van het jaar gaat de NPO meer bekendheid geven aan HbbTV. Om kijkers te attenderen op de interactieve extra’s bij programma’s. is een icoon ontwikkeld in een samenwerkingsverband van NPO, SBS en RTL. Kijk voor uitleg op drukoprood.nl. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen