Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hans Laroes interim hoofdredacteur Journalistiek bij KRO-NCRV

Medianieuws

Na Leo Fijen heeft KRO-NCRV wederom een nieuwe hoofdredacteur nodig. Deze keer mag Hans Laroes (60) het voor een jaar proberen. Laroes wordt per 1 juli de nieuwe 'interim' hoofdredacteur Journalistiek van de KRO-NCRV.

Hans Laroes interim hoofdredacteur Journalistiek bij KRO-NCRV Laroes moet leiding geven aan de journalistieke afdeling waar programma’s gemaakt worden als De Ochtend, De Monitor, Jinek, Brandpunt, Reporter, Reporter Radio, KRO-NCRV 2Doc en De Taalstaat.

“Iedereen kent KRO-NCRV als hofleverancier van sterke journalistieke programma’s binnen de publieke omroep. Met een traditie van serieuze onderzoeksjournalistiek en programma’s met onderwerpen die voor iedereen relevant en herkenbaar zijn.

Ik ben ontzettend enthousiast dat ik aan de slag ga om de ingezette journalistieke koers verder in te vullen voor een organisatie met zo’n mooie staat van dienst en innovatiekracht,” aldus Laroes.

Laroes
Hans Laroes werkte voorheen als hoofdredacteur bij het NOS Journaal en vervolgens als hoofdredacteur bij het NOS nieuws. Sinds 2012 heeft hij zijn eigen bedrijf dat media-advies geeft in internationaal verband. Ook was hij tot november 2015 Voorzitter van de Raad van Journalistiek.

Regiojournalistiek
Maar door een conflict over 'regiojournalistiek' met de hoofdredactie van het AD zijn functie zelf op. Toch vindt Taco Rijssemus, mediadirecteur van KRO-NCRV zijn nieuwe interim hoofdredacteur een geweldige aanwinst.

Toekomst
Hans Laroes gaat verder met het ontwikkelen van de innovatieve koers van de afdeling journalistiek. De afdeling is in beweging en experimenteert volop met nieuwe  vormen van journalistiek. Crowdsourcing (De Monitor), online storytelling (De Ooggetuige Monitor), virtual reality en 360 graden (In het spoor van de vluchteling) en grafische journalistiek voor jongeren (Brandpunt +).  Ook ging de Journalistenacademie met talentvolle onderzoeksjournalisten van start en de komende maand gaat een aantal datajournalisten aan de slag voor de verschillende redacties. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen