Kies je favoriete radiostation

Dossiers

EO-directeur Arjan Lock blij met noodhulpactie voor Afrika

Medianieuws

Een maand geleden luidde het EO programma 'Metterdaad' de noodklok: door extreme droogte in Afrika dreigt er een hongersnood. De EO startte een noodhulpactie en inmiddels is er al meer dan 1,2 miljoen euro opgehaald. En daar is EO-directeur Arjan Lock erg blij mee.

EO-directeur Arjan Lock blij met noodhulpactie voor Afrika EO-directeur Arjan Lock reisde naar het door honger geteisterde Ethiopië en zag met eigen ogen de grote nood in het land. Er is dringend noodhulp, voedsel en water nodig om te kunnen overleven.

‘Ik ben echt overweldigd door zoveel steun van onze kijkers en donateurs’ zegt EO-directeur Arjan Lock. Hij bezocht de getroffen regio enkele weken geleden voor Metterdaad.

‘Ik heb met eigen ogen gezien hoe hoog de nood is voor vele miljoenen mensen. Op veel plekken is de situatie zelfs levensbedreigend. Ik vind het bemoedigend dat zoveel mensen al hebben bijgedragen aan de hulpactie van EO Metterdaad. Wanneer we iets delen van onze overvloed kunnen we samen echt mensenlevens redden en de allerarmsten tot zegen zijn.'

EO Metterdaad meldt dat de nood nog steeds erg groot is en de hulp van het publiek daarbij nog hard nodig blijft. De actie steunen kan nog steeds, ook online. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen