Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Finale 'Op weg naar Het Lagerhuis' dit jaar live op NPO 2

Medianieuws

In 'Op weg naar Het Lagerhuis', de grootste debatwedstrijd van Nederland, debatteren tien middelbare havo en vwo scholieren over uiteenlopende stellingen. Wie wordt de beste jonge debater van Nederland? En wie houdt de beste toespraak?

'Op weg naar Het Lagerhuis', gepresenteerd door Menno Bentveld, is woensdagavond 8 juni om 18.50 uur live te zien op NPO 2.

Menno Bentveld: “Ik heb er weer ontzettend veel zin in. Ieder jaar verbaas ik me weer over het debat- en speechtalent van de jongeren. Dit jaar is de finale live, wat andere jaren niet het geval was. Ik ben benieuwd of het de debaters net zo goed afgaat; het gaat verschrikkelijk spannend worden”

Grootste debatcompetitie
Op weg naar Het Lagerhuis is de grootste debatcompetitie van Nederland. Ruim 2.500 scholieren van meer dan tweehonderd middelbare scholen uit heel Nederland streden dit jaar mee om een plek in de finale. De jury bestaat dit jaar uit D66-leider Alexander Pechtold, politiek verslaggever Dominique van der Heyde en zangeres Shirma Rouse. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen