Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pop-rockzender Mint terug op FM in Brussel

Medianieuws

De pop-rockzender Mint is sinds maandag (30 mei) in de Belgische hoofdstad Brussel weer via de ether te ontvangen. Eigenaar RTL is hiervoor een samenwerking aangegaan met het lokale station BXFM, die het pop-rockformat van Mint heeft geadopteerd.

Begin dit jaar keerde Mint met haar pop-rockformat na acht jaar terug in de ether. In de provincies Namen, Luxemburg en Luik werd een samenwerking aangegaan met de regionale radiostations Must FM en Maximum FM.

Aanvankelijk werd tussen 10 en 13 uur en tussen 19 en 21 uur wordt het programma van de internetzender Mint overgenomen, terwijl de rest van de dag eigen programma’s worden gemaakt door de verschillende stations. Wel wordt het pop-rockformat van Mint de hele dag gehanteerd.

Brussel smaakt beter met Mint
Ook BXFM zal een groot deel van de dag eigen programma’s blijven maken, maar eveneens met het pop-rockformat van Mint. Dit alles onder het motto “BXFM smaakt beter met Mint”. Ook Must FM en Maximum FM promoten zichzelf op deze manier.

Naast het adopteren van het Mint format neemt IPB, de verkoopmaatschappij van RTL, ook recalemverkoop voor BXFM voor haar rekening.

Mogelijk is Mint binnenkort ook te ontvangen in de provincies Henegouwen en Waals-Brabant. Geruchten gaan dat er ook gepraat wordt met Sudradio en Antipode.

Mint startte in januari 2007 met uitzenden in Wallonië. Het station nam de frequenties van Contact 2 en de stadszender BXL in Brussel over.

In 2008 werden de FM-frequenties in Wallonië opnieuw verdeeld. Daarbij was Mint in de race voor een pakket met stadsfrequenties. Maar omdat de CSA RTL te dominant vond met drie stations, RTL bezit namelijk ook de populaire zenders Bel RTL en Radio Contact, ging dit pakket naar Twizz Radio. RTL wilde aanvankelijk de frequenties van Mint niet opgeven, waardoor het station in Brussel uit de ether werd gehaald door mediawaakhond BIPT. Mint ging daarna door op internet en via de kabel.

Als de FM-frequenties in 2017 opnieuw verdeeld gaan worden hoopt RTL ook een kavel voor Mint te bemachtigen. Zij zullen daarbij geduchte concurrentie krijgen van de NRJ groep (NRJ en Nostalgie), die met de popzender Cherie FM vorig jaar al een succesvolle herstart maakte op het internet. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen