Kies je favoriete radiostation

Dossiers

NPO brengt aantal themakanalen terug van acht naar vijf

Medianieuws

Het aantal themakanalen van de NPO op tv gaat van acht naar vijf. Per 1 juli worden de themakanalen NPO Doc en NPO Humor stopgezet en NPO Zapp Xtra en NPO Best gaan samen verder op één kanaal.

NPO brengt aantal themakanalen terug van acht naar vijf Themakanaal NPO Doc gaat op in NPO Cultura en de humoristische programma’s van NPO Humor worden ondergebracht bij het jongerenkanaal NPO 101 en bij NPO Best.

NPO Zapp Xtra en NPO Best delen per 1 augustus het kanaal van NPO Zapp Xtra.

Tussen 20.00 en 04.00 uur zullen hier de programma’s van themakanaal NPO Best te zien zijn.

Volgens een officieel statement van de NPO worden deze wijzigingen uitgevoerd "om de kwaliteit van de overblijvende kanalen te verbeteren".

Dit gaat de NPO doen door het aanbod op deze kanalen te verbeteren. NPO 1, 2 en 3 zullen ook meer reclame maken voor de tv-zenders, die overigens niet allemaal in het standaard tv-pakket zitten.

Themakanalen per 1 juli / 1 augustus 2016
Via NPO Cultura brengen we documentaires, reportages, kunst en culturele registraties en evenementen. Deze cultuurzender is crossmediaal en wordt in samenhang met NPO 2 en NPO Radio 4 geprogrammeerd.

Waar NPO 3 alleen in de avond beschikbaar is, wordt NPO 101 de jongerenzender waar ook overdag voor jongeren geschikt aanbod is zoals humor, lifestyle en muziek. Dit themakanaal richt zich op een jongere doelgroep dan de meer brede zender NPO 3 en biedt meer ruimte voor visual radio, evenementen voor jongeren, innovatie en experiment. De avondprogrammering van NPO 101 wordt meer in samenhang met NPO 3 geprogrammeerd. In de ochtend blijft de NPO 3FM deejay Giel Beelen tussen 6 en 10 uur promoten.

NPO Best en NPO Zapp Xtra delen een kanaal, waar overdag de kinderprogrammering ruim baan krijgt en ’s avonds het de mooiste dramaseries en het beste uit het rijke aanbod van de NPO zichtbaar worden.

De themakanalen die overblijven:
NPO Nieuws: 24 uur per dag het laatste nieuws
NPO Politiek: actualiteiten en achtergronden, parlementaire debatten en programma’s die inzicht geven in de werking van de democratie
NPO Cultura: zender met veel documentaires, kunst & cultuur en wetenschap
NPO 101: innovatieve en experimentele zender, met programma’s voor en door jongeren
NPO Zapp Xtra (tot 20.00 uur): NPO Zapp en NPO Zappelin, dagelijkse kinderprogrammering
NPO Best (vanaf 20.00 uur): feelgood zender met Nederlands drama, humor en hoogtepunten uit het rijke archief van de publieke omroep

Op het zenderoverzicht van de provider staan de juiste kanaalnummers. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen