Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ronde van Italië ook live op NPO 1

Medianieuws

De publieke omroep doet dit jaar uitgebreid verslag van de 99ste Giro d’Italia. Woensdag meldde radio.NL al dat Radio 1 de naam zal veranderen in 'Radio Giro d’Italia'. Maar ook op TV gebeurt er veel. De NOS doet dexe maand uitgebreid verslag op NPO 1.

Ronde van Italië ook live op NPO 1 De Ronde van Italië gaat vrijdag (6 mei) in Apeldoorn om 14.25 uur van start en telt in totaal drie etappes op Nederlandse bodem.

Behalve dat eerste ‘Nederlandse’ weekeinde rond de start, zendt de NOS ook de drie ‘Italiaanse’ weekeinden uit, inclusief de etappes op twee vrijdagen. Naast de live uitzendingen op NPO 1 zijn er samenvattingen te zien in NOS Studio Sport flitsen. Bij de elf etappes die de NOS uitzendt, zitten ook de drie tijdritten waaraan Tom Dumoulin meedoet.

Start in Nederland
De Ronde van Italië begint op vrijdag 6 mei en duurt tot en met zondag 29 mei. De Giro ging in 2002 voor het eerst van start in Nederland, in Groningen. In 2010 volgde Amsterdam en nu is het Apeldoorn. Daar is de tijdrit (over 9,8 kilometer), gevolgd door twee etappes met Nijmegen en Arnhem als finishplaatsen. Daarna verplaatst het peloton zich naar Italië. De finish van de slotetappe, op 29 mei, is in Turijn.

De 2e etappe is zaterdag 7 mei vanaf 12.45 uur en zondag vanaf 13.10 uur is de 3e etappe te zien op NPO 1. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen