Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vrouw gebruikt stiekem geld van piraten om schulden te betalen

Medianieuws

Een 43-jarige vrouw uit Twijzelerheide heeft eind vorig jaar een inzamelingsactie gehouden in samenwerking met de Piraten Club Twijzelerheide (PCT) en de radiozender Fryske Rakkers. Ze organiseerde veilingen samen met haar man voor een ziek meisje uit Limburg. Maar ze stak het geld helaas in eigen zak.

Vrouw gebruikt stiekem geld van piraten om schulden te betalenEvenementenvergunning
Er werd een week lang een radio-uitzending verzorgd door medewerkers van de Piraten Club Twijzelerheide (PCT) en de radiozender Fryske Rakkers.

Hiervoor kregen de piraten toestemming van het Agentschap Telecom waardoor ze legaal mochten uitzenden in de ether.

Zonder een speciale evenementenvergunning kunnen boetes oplopen tot €45.000,- afhankelijk van de veroorzaakte overlast op legale stations in de ether.

De complete actie leverde in totaal 6600 euro op. Daarvan zou het zieke meisje de helft krijgen. Haar grootste wens was om Disneyland Parijs te bezoeken. Het andere gedeelte zou naar Stichting Kika gaan.

Politie
Uiteindelijk ging slechts 1000 euro van de inzamelingsactie naar de goede doelen, nadat ze een bekennende verklaring had afgelegd bij de politie. Haar partner, de initiatiefnemer van de inzamelingsactie voor het zieke meisje, wist van niets.

Uitspraak rechter
Ze had het geld gebruikt om haar eigen schulden te betalen. Ze beloofde om alles terug te betalen, maar dat gebeurde niet. Afgelopen week moest de vrouw zich voor de rechter verantwoorden. Maar ze kwam niet opdagen.

De rechter veroordeelde de vrouw toch tot een werkstraf van 200 uur waarvan de helft voorwaardelijk. Tevens moet ze het volledige bedrag van de resterende 5600 euro terugbetalen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen