Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe taalquiz De Tafel van Taal op NPO 2

Medianieuws

De NTR start maandagavond met een nieuwe taalquiz: 'De Tafel van Taal'. Vijf weken lang strijden taalliefhebbers tegen elkaar in een spannende quiz met vragen. Want taal verbindt ons allemaal. 'De Tafel van Taal' wordt gepresenteerd door Margriet van der Linden.

De Tafel van Taal wordt gespeeld door teams van twee bekende Nederlanders die het spel aan een grote tafel spelen. De teams krijgen om beurten vragen die over twaalf categorieën verspreid zijn. De categorieën verschillen per aflevering, maar hebben altijd een taalkundig thema als uitgangspunt, zoals etymologie, spelling of de herkomst van spreekwoorden.

Tijdens het spel kunnen de teams elkaar dwarszitten door troeven in te zetten. De quiz werkt toe naar een finale waarin een rebus moet worden opgelost. Het team dat zijn rebus het snelste oplost, is de winnaar.

Deze week
In de eerste afleveringen zijn onder meer Marco Verhoef, Rik van de Westelaken, Astrid Kersseboom, Hanneke Groenteman, Henk van Straten, Kim van Kooten, Gerrit de Jager en Jean-Marc van Tol te gast. Ook voetbalkenners Jan van Halst en Toine van Peperstraten krijgen de kans om te laten zien dat ze naast voetbal ook veel van taal weten. Wie zien we op vrijdag terug in de finale en wordt de taalkenner van de week?

De Tafel van Taal is vanaf 25 april vijf weken lang, elke werkdag om 19.55 uur, te zien op NPO 2. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen