Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlands getinte Giro live bij NOS op radio en tv

Medianieuws

De NOS doet dit voorjaar uitgebreid verslag van de 99ste 'Giro d’Italia'. De 'Ronde van Italië' gaat vrijdag (6 mei) in Apeldoorn van start en telt in totaal drie etappes op Nederlandse bodem. De NOS zal er live bij zijn. De laatste keer dat de NOS de Giro live uitzond was in 2010, toen Amsterdam de startplaats was.

Nederlands getinte Giro live bij NOS op radio en tv Willem Alexander is vrijdag 6 mei ook aanwezig bij de start van de 99e editie van de 'Giro d’ Italia' in Apeldoorn. De Koning rijdt ook een stukje mee in een volgauto en woont de huldiging en prijsuitreiking bij.

Behalve dat eerste ‘Nederlandse’ weekeinde zendt de NOS ook de drie ‘Italiaanse’ weekeinden uit, inclusief de etappes op twee vrijdagen. Samenvattingen zijn ook te zien in NOS Studio Sport. Daarnaast besteed ook Radio 1 veel aandacht aan De Giro.

Alleen de belangrijkste ritten van De Giro zijn dit jaar live op televisie te volgen. De Ronde van Italië begint op vrijdag 6 mei en duurt tot en met zondag 29 mei. De Giro ging in 2002 voor het eerst van start in Nederland, in Groningen. In 2010 volgde Amsterdam en nu is Apeldoorn dus het decor van de ‘Grande Partenza’ . Daar is de tijdrit (over 9,8 kilometer), gevolgd door twee etappes met Nijmegen en Arnhem als finishplaatsen. Daarna verplaatst het peloton zich naar Italië. De finish van de slotetappe, op 29 mei, is in Turijn. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen