Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sophie Hilbrand en Chris Zegers presentereren natuurquiz

Medianieuws

Sophie Hilbrand en Chris Zegers presenteren woensdag (11 mei) de eerste Nationale Natuur Quiz. In deze liveshow bij de publieke omroep kunnen kijkers hun kennis van de Nederlandse natuur testen.

In deze avondvullende show bij de Vara op NPO1 kan de kijker zijn kennis van de Nederlandse natuur testen. Avonturen van Chris Zegers in de Nederlandse natuur, vormen de inspiratie voor de vragen over planten en dieren, geïllustreerd met natuurbeelden.

Sophie Hilbrand legt de vragen aan de kijkers thuis én aan de kandidaten in de studio voor. De bekende én onbekende kandidaten zijn stuk voor stuk natuurliefhebbers. De Nationale Natuur Quiz 2016 wordt woensdag om 21:30 uur uitgezonden bij de Vara op NPO1.

Deelnemers
Onder meer Frits Wester, Jochem Uytdehaage, Timur Perlin, Ruud Feltkamp, boer Jos, Gijs Staverman, Teske de Schepper en Sander Janson strijden om de titel: Nationale Natuurkenner 2016. Zij nemen het niet alleen op tegen nog ruim 30 BN’ers, maar strijden ook tegen 40 natuurkenners die zich met een online natuurwedstrijd kwalificeerden voor de live uitzending in de studio.

De avonturen van Chris Zegers
Chris Zegers, ook bekend van het programma ‘3 op reis’, verkent voor de Nationale Natuur Quiz na vele zwerftochten over de wereld, natuur in ons eigen land samen met boswachter Hanne Tersmette van Natuurmonumenten. Hij dwaalt o.a. door de mergelgrotten van de Sint Pietersberg bij Maastricht. Dichter bij huis beleeft hij de natuur bij de stad, in parken, op balkons en in achtertuinen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen