Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Bold and the Beautiful vanaf maandag bij RTL8

Medianieuws

De soap The Bold and the Beautiful keert vanaf maandag (31 januari) terug naar RTL. De Amerikaanse soap is op doordeweekse dagen te zien op RTL 8 en RTL 4. The Bold and the Beautiful werd tot half december 2010 uitgezonden door de concurrent op SBS 6. SBS had geen interesse meer in de The Bold and the Beautiful. De tv-zender wil meer investeren in de avondprogrammering.

Door de verandering bij SBS6 was er geen plaats meer voor de soap over de modefamilies Forrester en Spectra. SBS6 nam de Amerikaanse serie in 2006 over van RTL4. Maar de kijkers van SBS6 wisten niet meer waar ze aan toe waren. De serie werd regelmatig van tijdstip verschoven. Ook was de soap steeds minder vaak te zien. Uiteindelijk besloot de SBS zender de serie zelfs helemaal van de buis te halen.

"We zijn blij dat de Nederlandse fans de kans krijgen hun soap te blijven kijken", reageert Remko van Westerloo, programmadirecteur van RTL 8. "Een populaire soap als The Bold and the Beautiful past perfect bij RTL 8." De herhalingen worden 's ochtends uitgezonden op RTL 4.

The Bold and the Beautiful werd in 1987 voor het eerst uitgezonden in de Verenigde Staten. In 1990 waaide de modesoap over naar Nederland. De soap, één van de best bekeken ter wereld, maakte acteurs als John McCook, Susan Flannery, Ronn Moss en Katherine Kelly Lang wereldberoemd.

RTL Lounge
RTL Lounge zendt ook dagelijks een preview uit van de Amerikaanse soapserie ‘The Bold & The Beautiful’. Dit houdt in dat elke werkdag om 11.00 uur de nieuwste aflevering in zijn geheel al te zien is bij het digitale kanaal. ’s Avonds om 18.30 uur is deze aflevering vervolgens bij RTL 8 te zien. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen