Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ouderen gebruiken nog steeds de radio als wekker

Medianieuws

In de leeftijdscategorie 46 tot 65 jaar is de radio op het nachtkastje met ruim 41% nog steeds het populairste wekmiddel, 35% in doelgroep 31 tot 45 jaar en in doelgroep 18 tot 30 jaar wordt 18% wakker van de wekkerradio. Ruim de helft van de Nederlanders gebruikt tegenwoordig zijn mobiele telefoon als wekker.

Ouderen gebruiken nog steeds de radio als wekker Dat blijkt uit een onderzoek onder 1095 Nederlanders deel, verdeeld over 544 mannen en 551 vrouwen in het kader van de 'Internationale Dag van de Slaap'.

Het gebruik van de smartphone als wekker is met name populair bij jongeren, maar ook veel ouderen blijken steeds vaker wakker te worden van hun mobiele telefoon.

Mobiele telefoon of wekker
De mobiele telefoon is met bijna 40% hard op weg de plaats van de wekkerradio in te gaan nemen. In de leeftijdscategorie 18-30 jaar geeft bijna 80% aan de telefoon als wekker te gebruiken, in de categorie 31-45 is dat bijna 55%.

Het gebruik van een traditionele wekker sterft langzaam uit. Slechts 13% wordt nog dagelijks wakker van een dergelijke wekker. Ruim 16% van de ondervraagden geeft volgens een onderzoek van onderzoeksbureau novioresearch.com (in opdracht van Smulderstextiel.nl) zelfs aan geen wekker nodig te hebben en wordt wakker van zijn biologische klok. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen