Kies je favoriete radiostation

Dossiers

VK: Nieuwe avondprogrammering voor Capital FM

Medianieuws

Capital FM wijzigt vanaf maandag (14 maart) haar avondprogrammering. Late avonddeejay Maxime 'Max' Akhtar heeft het hitnetwerk verlaten, waarna er besloten is om de gehele avondprogrammering te wijzigen.

VK: Nieuwe avondprogrammering voor Capital FM Voormalig JLS-zanger Martin Humes (foto boven) begint voortaan drie uur later en presenteert de late avondshow tussen 22 en 1 uur op Capital. Humes is sinds eind 2013 in de avond te horen op het hitnetwerk. Humes blijft wel op vrijdagavond tussen 19 en 22 uur te horen.

Naast de late avondshow en de Big Top 40 op zondag presenteert Humes voortaan op zondagavond ook een uur lang “Capital Throwbacks.” Hiermee lijkt Capital in te springen op het succes van Kisstory van rivaal Kiss. Kisstory begon als item, maar is inmiddels uitgegroeid ‘tot volwaardig radiostation en zendt nu zelfs vrijwel landelijk uit via DAB.

Het blok tussen 19 en 22 uur van maandag tot en met donderdag wordt vanaf nu gepresenteerd door Roman Kemp. Hij werkt sinds anderhalf jaar voor Capital en was voornamelijk in het weekend te horen. Nu is de zoon van Spandau Ballet bassist Martin kemp gepromoveerd tot avonddeejay.

Meer veranderingen
Naast Max heeft ook weekenddeejay Christian Williams Capital verlaten. Hij was vijf jaar lang te horen op het hitnetwerk. Daarnaast was hij presentator op Capital TV. Williams gaat aan de slag bij de nieuwe digitale zender Virgin Radio.

Inmiddels heeft ook Pandora Christie haar laatste programma gemaakt op Capital FM. Zij gaat vanaf juli aan de slag bij Kiss. Het dagelijkse blok tussen 10 en 13 uur wordt voortaan gepresenteerd door Ant Payne (foto onder). Hij was de afgelopen jaren in het weekend te horen en als invaller op doordeweekse dagen.

De veranderingen bij Capital komen kort nadat Global Radio baas Ashley Tabor zelf de leiding heeft genomen bij het hitnetwerk dat onder meer in Londen, Birmingham, Manchester, Liverpool. Newcastle en Glasgow te ontvangen is. Ook heeft Capital sinds kort weer gezongen jingles. De hitzender heeft nu hetzelfde audiologo als NRJ in Frankrijk. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen