Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Passion donderdagavond live op NPO1 en Radio 2

Medianieuws

[Update] Het EO Paasspektakel ‘The Passion’ is donderdagavond (24 maart) live vanuit Amersfoort op NPO 1 te zien. Acteur Martijn Fischer vertolkt dit jaar in de zesde editie van deze grote tv-productie de rol van Jezus. ‘The Passion’ wordt ook live op Radio 2 uitgezonden.

Aan de hand van bekende Nederlandstalige popnummers vertelt The Passion vanaf 20.30 uur op het Eemplein in Amersfoort in het hoopvolle verhaal van het lijden, sterven en de opstanding van Jezus.

Bekende personen die meespelen in het paasverhaal op Witte donderdag zijn zangeres Ellen ten Damme, cabaretière Lenette van Dongen, zanger Xander de Buisonjé, acteur Mark van Eeuwen, Howard Komproe en Radio 2 deejays Jan-Willem Roodbeen en Wouter van der Goes.

Radio- en tv-presentatrice Sofie van den Enk neemt de rol van verslaggever op zich. Cabaretière Lenette van Dongen is de verteller van het indrukwekkende verhaal over lijden en hoop.

Paasverhaal weer toegankelijk
The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en KRO-NCRV. Taco Rijssemus, mediadirecteur KRO-NCRV: "The Passion maakt het paasverhaal voor elke Nederlander weer toegankelijk. Wij geloven dat dat nog steeds belangrijk is. Vorig jaar vond het evenement plaats in Enschede en werd het op televisie gevolgd door 3,5 miljoen mensen."

Radio 2
The Passion is dit jaar niet alleen te zien op televisie, maar ook rechtstreeks te horen op Radio 2, net als vorig jaar tussen 18.00 en 24.00 uur.

Virtual reality
The Passion in Amersfoort is op 24 maart live te ervaren via virtual reality (VR).

Gratis DVD
Het is ook mogelijk achteraf een gratis DVD te krijgen bij de EO.

Fox
In het paasweekend op zaterdag 26 maart is de Amerikaanse première exclusief te zien op tv-zender Fox in Nederland en België. Amerika toonde vorig jaar al interesse.

Netflix
Netflix gaat de Amerikaanse versie van The Passion wereldwijd distribueren. De uitzending is op dinsdag 22 maart internationaal beschikbaar op Netflix, maar nog niet in Nederland. De Amerikaanse Passion is pas vanaf vrijdag 25 maart beschikbaar. In Amerika werd The Passion in New Orleans niet erg goed ontvangen door veel tv-critici. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen