Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Martin Garrix en Tiësto winnen Dance Award Slam

Medianieuws

‎Slam heeft donderdadagavond de eerste 'Dutch Dance Awards' uitgereikt tijdens live op Slam. De vakprijzen (geen publieksprijzen) voor de Nederlandse dance industrie zijn gewonnen door Tiësto, Martin Garrix, Sam Feldt en Boaz van de Beatz.

Martin Garrix en Tiësto winnen Dance Award Slam Slam vroeg meer dan honderd professionals werkzaam in de Nederlandse dansscene naar hun favoriet in de vier categorieën: ‘Beste DJ’, ‘Talent Of The Year’, ‘Beste Producer’ en ‘Beste Track van het afgelopen jaar’.

Slam heeft alleen de winnaars bekendgemaakt. Wie er nog meer in de top 10 staan is onbekend.

Hieronder een overzicht van de winnaars van de 'Dutch Dance Awards 2016'

Beste DJ – Martin Garrix
Martin Garrix won in 2012 een ‘Nightlife Award’ in de categorie ‘Talent of the Year’. Inmiddels is de Amsterdammer een van de bekendste en beste dj’s van de wereld. De nummers ‘Animals’ en ‘Don’t Look Down’ met Usher stonden wekenlang op nummer 1 in verschillende internationale hitlijsten. Garrix toert non-stop de hele wereld over en is inmiddels headliner op festivals als Ultra en TomorrowLand.

Beste Track van het afgelopen jaar – Tiësto & KSHMR feat. Vassy – Secrets
‘Secrets’ staat sinds maart 2015 ook op de playlist van Slam en kreeg veruit de meeste stemmen van de Nederlandse professionals. Tiësto bewijst volgens Slam telkens weer dat hij tot de absolute wereldtop behoort door mee te gaan met de muziektrends en telkens op zoek te gaan naar nieuwe muzikale samenwerkingen.

Beste producer -  Boaz van de Beatz
Boaz de Jong, ook bekend als Boaz van de Beatz, produceert voor nationale en internationale artiesten. Zo produceerde hij bijvoorbeeld de hit ‘Nooit meer slapen’ van Yellow Claw en de albums van Ronnie Flex en Mr. Polska. Boaz produceerde mee aan het laatste album van Madonna en werkte met Ariana Grande, Jack Ü en Major Lazer.

Talent Of The Year – Sam Feldt
Sinds de officiële release van de track ‘Bloesem’ in 2014 op Spinnin’ Records is het snel gegaan met Sam Feldt. In korte tijd is hij volgens Slam uitgegroeid tot een succesvolle dj en producer, die optredens op TomorrowWorld, Electric Zoo Mad Decent’s legendarische Block Party, SXSW, Ultra Miami en Coachella op zijn agenda heeft staan. In de zomer van 2015 kwam de plaat ‘Show Me Love’ uit en bereikte de vierde plaats in de Engelse charts en werd een van de grootste dancehits van het afgelopen jaar. Hij maakte succesvolle remixes voor onder andere Icona Pop en Avicii. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen