Kies je favoriete radiostation

Dossiers

KRO-NCRV start met Radioschool

Medianieuws

De KRO-NCRV start volgende maand met een eigen Radioschool. Jongeren krijgen hier de kans om door middel van workshops en coaching alles te leren wat je als eigentijdse radiomaker hoort te weten om het vak onder de knie te krijgen. Alle aspecten van radiomaken komen aan bod; van dj en presentator tot producer en nieuwslezer.

KRO-NCRV start met Radioschool Naast workshops van professionals en het maken van eigen programma’s, zullen de jongeren ook ervaring opdoen bij bestaande KRO-NCRV-redacties. Zo krijgen de jonge talenten een kijkje in de keuken van de verschillende radioprogramma’s. Aanmelden kan hier.

Mediadirecteur Taco Rijssemus: ”We vinden het bij KRO-NCRV erg belangrijk om jong talent een podium te bieden. Deze jongeren geven een frisse blik op het vak en dat scherpt ons ook weer. Op deze manier kweken we ons eigen talent én zorgen we voor nieuwe inspiratie en energie in onze organisatie”.

Schoolhoofd Rudy Mackay: ‘Met de KRO-NCRV Radioschool gaan we jong talent alle facetten van het radiovak leren. De talenten krijgen een kans om binnen de omroep alles over radiomaken te leren, lekker wat vlieguren te maken. We leiden ze op tot radiomakers in alle vormen en maten. Uiteraard met behulp van alle kennis en kunde die we in eigen huis hebben”.

De KRO-NCRV Radioschool is bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar en kan prima gecombineerd worden met een studie of baan. Het gaat om ongeveer 10 jongeren per jaar die kunnen deelnemen.

Rudy Mackay heeft programma's gemaakt op NPO Radio 1, 2, 3FM, 5 en 6 en geeft les aan de School voor de  Journalistiek in Utrecht waar hij ook zelf heeft gestudeerd. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen