Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Voormalig veearts nieuwe baas Vlaamse publieke omroep VRT

Medianieuws

Paul Lembrechts wordt de nieuwe baas van de Vlaamse publieke omroep VRT. De Vlaamse regering heeft besloten dat de 58-jarige Lembrechts Leo Hellemans opvolgt, die met pensioen gaat. Lembrechts leidde tussen 2011 en 2015 BKCP Bank, maar begon zijn carrière ooit als veearts.

Vrijdagochtend waren er nog drie kandidaten in de race om nieuwe CEO van de VRT te worden. De keuze viel uiteindelijk op Lembrechts. Volgens Vlaams minister van Media Sven Gatz waren er drie redenen om te kiezen voor Lembrechts. "Hij is iemand met een grote leidinggevende ervaring en iemand die met een breed stakeholderschap kan omgaan. Daarnaast is de VRT een bedrijf dat in transformatie is. Paul Lembrechts heeft ons overtuigd van zijn visie op korte termijn, maar ook voor de komende jaren."

De nieuwe baas zal, ondanks zijn zware taak, niet meer gaan verdienen dan de minister-president (in Nederland beter bekend als de Balkenende norm).

Paul Lembrechts is geen onbekende bij de VRT. Hij werkte een tijd als omroeper bij Radio 2 Antwerpen en werkte als scriptschrijver mee aan het tv-programma "Voor boer en tuinder".

Vanaf maart neemt Lembrechts het stokje over van Leo Hellemans, die sinds eind 2013 aan het roer stond van de VRT. Hij nam destijds de plaats in van Sandra de Preter. Minister Gatz verwacht dat Lembrechts voor een lange tijd de VRT gaat leiden. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen