Kies je favoriete radiostation

Dossiers

80-Jarige Pierre Kartner wint Puur NL Carnavalskraker (filmpjes)

Medianieuws

Het nummer “Wittewattetis Gewittetnie” van Vader Abraham (Pierre Kartner) is uitgeroepen tot Puur NL Carnavalskraker 2016 bij de Brabantse zender van het Nederlandstalige levenslied. De verkiezing van de Carnavalskraker 2016 is de officieuze opening van Carnaval in Brabant.

Vader Abraham wist dit jaar de meeste stemmen en punten te verzamelen. Tijdens een live finale werd de winnaar bekendgemaakt, die gekozen werd door de luisteraars en een jury, bestaande uit zanger René Schuurmans en de Oeteldonkse carnavalslegendes Niek & Danny.

“Een échte ambachtelijke carnavalskraker, zoals ze niet meer veel gemaakt worden” was het commentaar van de jury. Hiermee bewijst de 80-jarige Pierre Kartner, die in 2005 met “Dan Zingen We 1, 2, 3” zijn laatste carnavalssingle uitbracht, het schrijven van hits nog steeds in de vingers te hebben.

“Een carnavalsliedje begint met een bepaalde kreet, en het tempo is natuurlijk belangrijk. Zo heb ik altijd gewerkt, en deze werkwijze heb ik ook op de nieuwe single toegepast. Ik ben erg trots op deze prijs welke een erkenning voor dit liedje. Hiermee ga ik carnaval geweldig in.”, was de reactie van Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham.

“Wittewatetis Gewittetnie” is gekozen uit ruim 65 inzendingen, een record aantal volgens Loek Janssen van PuurNL. “Alle voortekenen zijn er voor een geweldig carnavalsfeest; het aantal ingestuurde potentiële krakers voor de Puur NL Carnavalsverkiezing was nog nooit zo hoog als dit jaar. Uit de aanmeldingen zijn 15 kanshebbers geselecteerd voor de voorronde van de verkiezing. Uit deze voorronde bleven, na stemmen van luisteraars, 5 finalisten over." [Radio.NL]

Update1
De Kies je Kraker trofee van de regionale zender Omroep Brabant is dit jaar gewonnen door Vieze Jack met 'Captain Jack’. Van de 33 genomineerde carnavalsliedjes kreeg hij met deze carnavalskraker  de meeste stemmen. Tijdens de rechtstreekse uitzending van 3 Uurkes Vurraf ontving Vieze Jack de trofee uit handen van presentator Jordy Graat. De afgelopen twee weken brachten bijna 18.000 Brabanders hun stem uit, ruim 2000 stemmen meer dan vorig jaar.

Update2
Vader Abraham is bij de muziekzenders TV Oranje en RADIONL tevens ‘Carnavalskneiter 2016’ geworden. Dat is vrijdagmiddag ook bekendgemaakt. De trofee werd door RADIONL aan Vader Abraham uitgereikt in Eindhoven.

Gerelateerde Artikelen