Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wie zijn winnaars van de 100% NL Awards 2016? (Filmpje)

Medianieuws

Het landelijke radiostation 100% NL heeft afgelopen dinsdag de winnaars van de 100% NL Awards 2015 bekendgemaakt, dé prijzen voor de muziek van Nederland. Dit jaar zijn Miss Montreal, Kensington, Dotan, Marco Borsato en Kenny B door het publiek gekozen tot de winnaars van de 100% NL Awards.

Marco Borsato was de grote favoriet, hij ging naar huis met een award voor ‘Zanger van het Jaar’ en ‘Album van het Jaar’. De artiesten namen tijdens een feestelijke uitreiking in A9Studios in Uitgeest hun 100% NL Award in ontvangst.

Dit jaar reikte 100% NL voor het eerst Awards uit in maar liefst zeven categorieën: namelijk ‘Zanger van het Jaar’, ‘Zangeres van het Jaar’, Band van het Jaar’, ‘Album van het Jaar’, ‘Hit van het Jaar’, ‘Doorbraak van het Jaar’ en 'Muziekmoment van het Jaar'.

Overzicht van genomineerden en de winnaars
Zanger van het jaar: Marco Borsato
Andere genomineerden waren: Dotan en Guus Meeuwis en Nick & Simon en Nielson.

Zangeres van het jaar: Miss Montreal
Andere genomineerden waren: Anouk en Julia Zahra en Sharon Doorson en Trijntje Oosterhuis.

Band van het jaar: Kensington
Andere genomineerden waren: 3JS en BLØF en Racoon en The Common Linnets.

Album van het jaar: Marco Borsato – Evenwicht
Andere genomineerden waren: Guus Meeuwis – Morgen en Nick & Simon – Open en Racoon – All in Good Time en VanVelzen – Call it Luck.

Hit van het jaar: Dotan – Hungry
Andere genomineerden waren: Armin van Buuren feat. Mr. Probz – Another You en Kenny B – Parijs en Kensington – Riddles en Marco Borsato – Mooi.

Doorbraak van het jaar: Kenny B
Andere genomineerden waren: Causes en Van Huys Uit.

100% NL Oeuvre Award: Guus Meeuwis
De 100% NL Oeuvre Award werd traditiegetrouw eerder uitgereikt. Marco Borsato verraste Guus Meeuwis vorig jaar met de prijs voor zijn gehele oeuvre.

Muziekmoment van het Jaar: Ali B
Dit jaar was er ook een nieuwe prijs: Muziekmoment van het Jaar. Winnaar Ali B werd afgelopen week tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door verrast met deze award. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen