Kies je favoriete radiostation

Dossiers

iHeart Media schudt FM-band regio Seattle door elkaar

Medianieuws

iHeart Media, voorheen beter bekend als Clear Channel, heeft in de regio Seattle, Washington, in één klap vier van haar vijf radiozenders op FM omgegooid. Twee stations wisselden van frequentie, twee radiozenders verdwenen, terwijl een andere zender van format wijzigde.

iHeart Media schudt FM-band regio Seattle door elkaar Formatwijzigingen zijn aan de orde van de dag bij de radio in de Verenigde Staten. Radio wordt door de radioconcerns gezien als manier om geld te verdienen, dus als een station niet genoeg oplevert, dan gaat het roer om.

Maar nog nooit eerder voerde een radioconcern op één dag zoveel wijzigingen door in een radiomarkt als in de regio Seattle/Tacoma in de staat Washington.

Dinsdag voerde iHeart Media zonder enige vooraankondiging ingrijpende wijzigingen door bij vier van haar vijf radiostations op FM in deze regio, waardoor veel luisteraars op zoek moesten naar hun favoriete radiozender.

En voor een aantal luisteraars was hun zender er zelfs niet meer. De wijzigingen waren overigens hard nodig, want de vier radiozenders vielen buiten de top 15 van best beluisterde radiozenders van de regio.

Op 93.3 FM heeft de hitzender KUBE 93 na bijna 25 jaar plaats moeten maken voor Power 93.3 (KPWK). Power heeft een puur hitformat (CHR), terwijl KUBE meer tegen urban aanleunde (Rhythmic CHR). Als “Seattle's New Hit Music” start Power met 10.000 hits op een rij reclamevrij. De ochtendshow gaat gepresenteerd worden door Carla Marie & Anthony. Beiden waren de afgelopen jaren te horen in de ochtendshow van Elvis Duran, maar gaan nu dus samen een eigen ochtendshow presenteren. Met Power opent iHeart Media de aanval op marktleider Movin 92.5 (KQMV) van rivaal Hubbard.

KUBE is voortaan te horen op 104.9 FM. Deze zender staat echter ten zuidwesten van de stad Tacoma en is daardoor in de havenstad Seattle niet overal evengoed te ontvangen. Seattle ligt ongeveer 50 kilometer ten noorden van Tacoma. KUBE focust zich dan ook volledig op Tacoma en is nu “Tacoma's New Home for Hits & Hip Hop." Shaun Samuels, alias Supa Sam, blijft in de ochtend te horen, terwijl Tiffany Warner tijdens de avondspits te horen is. De overige uren worden gevuld met voicetracks van deejays van andere urban radiozenders van iHeart Media.

Door de komst van KUBE op 104.9 FM heeft de rockzender The Brew (KKBW) het veld moeten ruimen. Liefhebbers van alternatieve muziek kunnen nu terecht bij Alt 102.9 (KYNW) “Tacoma's Rock Alternative.” Deze frequentie is net als de 104.9 FM alleen goed te ontvangen in de regio Tacoma en niet in Seattle. Doug Deuce verhuist mee van The Brew en gaat de ochtendshow presenteren op Alt. De middag en avond worden gevuld met voicetracks van deejays van Alt 98.7 (KYSR) Los Angeles.

Met Alt probeert iHeart Media de liefhebbers van alternatieve muziek weg te kapen bij 107.7 The End (KNDD) van Entercom.

Nu Alt op 102.9 FM uitzendt heeft iHeart Media de stekker uit 102.9 Now getrokken. Liefhebbers van Top 40 muziek kunnen immers terecht bij Power 93.3.

En omdat Power goed te ontvangen is in zowel Seattle als Tacoma heeft iHeart Media het format van 106.1 Kiss FM (KBKS) gewijzigd van CHR in pophits (Hot AC), waarmee de aanval is geopend op Star 101.5 (KPLZ). Kiss brengt nu “More Music, More Variety.” Op de zender blijven Bender Cunningham en Molly Mesnick in de ochtend te horen. In de avonduren zijn Dave Styles en Mario Lopez van 104.3 My FM (KBIG) Los Angeles middels voicetracks te horen.

De enige FM-zender waar iHeart Media geen wijzigingen doorvoerde in de regio is 95.7 The Jet (KJR). De classic hitszender is de best scorende zender van het mediaconcern en staat op de vierde plaats bij de luistercijfers. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen