Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radio Royaal is nu Radio 8FM Randstad

Medianieuws

[Update] De regionale commerciële zender Radio Royaal gaat sinds vrijdag verder onder de naam Radio 8FM. Aan het format van de zender is vrijwel niets gewijzigd. Wel is de payoff van de zender gewijzigd van “De leukste oldies en het beste van eigen bodem” in “De nummer 1 in Classic Hits”.

Radio Royaal is nu Radio 8FM Randstad Begin december werd bekend dat de regionale zenders Radio 8FM in Noord-Brabant, Freez FM in Noord- en Oost-Nederland en Radio Royaal de handen ineen slaan.

Alle drie de stations gaan verder onder de naam Radio 8FM, waardoor er een sterk landelijk merk is ontstaan.

Ondanks dat er een landelijk merk ontstaat, blijven er drie separate edities voor Radio 8FM met elk hun eigen gepresenteerde programmering. Door de samenwerking op het gebied van muziekonderzoek en marketing willen de drie zenders hun posities in de uitzendgebieden versterken.

In Noord-Brabant is Radio 8FM (Zuid) is al bijna 20 jaar lang te ontvangen in Noord-Brabant. Eerst alleen via de kabel, maar sinds 1999 ook via de ether. Afgelopen woensdag wijzigde Freez FM in Noord- en Oost-Nederland haar naam al in Radio 8FM. Vrijdag was het de beurt aan Radio Royaal.

Radio Royaal is sinds november 2013 in de Randstad te ontvangen. In eerste instantie alleen in Den Haag, maar inmiddels ook in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

De uitzendingen van Radio Royaal zijn sinds de naamswijziging gestaakt via DAB+ in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg aangezien hier Radio 8FM Zuid al te beluisteren is. Als tijdelijke oplossing wordt nu Decibel editie Randstad doorgegeven via DAB+ in de drie zuidelijkste provincies. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen