Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'De Wereld Draait Door' sluit restaurant wegens slechte kwaliteit

Medianieuws

De Wereld Draait Door heeft de deuren van het pop-up restaurant na slechts 2 dagen per direct gesloten wegens slechte kwaliteit. Het kan de hoge culinaire verwachtingen niet waarmaken, meldt de omroep.

De reactie van DWDD is opmerkelijk, onduidelijk en zeer kort: "We hadden ons er op verheugd. Avonturen kunnen mislukken. Erg jammer."

Het restaurant, recht tegenover de studio van het tv-programma, zou drie weken lang een aantal gerechten serveren die chef-kok Robert Kranenborg de laatste vijf jaar in het programma heeft bereid. Vaak vergeten, exquise gerechten uit de haute cuisine van weleer.

Ze werden onlangs gebundeld in een kookboek en als feestelijke presentatie sloten DWDD en Kranenborg de handen ineen om tijdelijk een restaurant te openen.

DWDD: "Het is helaas niet gelukt om de gerechten de finesse, smaak en allure te geven die we beloofden. De meer dan drieduizend gasten die hebben gereserveerd voor een plek in het restaurant, en van tevoren de menu-prijs van tachtig euro hebben betaald, krijgen hun geld terug. De gasten die de eerste twee dagen in het restaurant hebben gedineerd, krijgen het bedrag van het menu teruggestort op hun rekening.

Een dag eerder liet recensent Hiske Versprille van Het Parool zich kritisch uit over het restaurant. “Voor het gebodene is de prijs niet minder dan absurd”. En eerder besloot het Commissariaat van de Media ook al dat het restaurant geen reclame meer op televisie mocht maken. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen