Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radio Royaal en Freez FM gaan verder als Radio 8FM

Medianieuws

[Update4] Het regionale radiolandschap wordt flink overhoop gehaald. Vanaf 1 januari 2016 gaan Freez FM in Noordoost-Nederland en Radio Royaal in de Randstad verder als Radio 8FM. Hierdoor is Radio 8FM met het classic hitsformat in grote delen van Nederland op FM te ontvangen.

Radio Royaal en Freez FM gaan verder als Radio 8FM Al enige tijd gingen de geruchten, maar nu is het bevestigd. Radio 8FM in Brabant, Freez FM en radio Royaal slaan de handen ineen.

In het nieuwe jaar gaan al deze zenders verder onder de naam Radio 8FM, waardoor er een sterk landelijk merk ontstaat.

Ondanks dat er een landelijk merk ontstaat, blijven er drie separate edities voor Radio 8FM met elk hun eigen gepresenteerde programmering. Door de samenwerking op het gebied van muziekonderzoek en marketing willen de drie zenders hun posities in de uitzendgebieden versterken.

Radio 8FM is het langst bestaande regionale commerciële radiostation van Nederland en te ontvangen in Noord-Brabant en de regio Weert.

Freez FM is sinds maart 2013 in de ether van Noord-Nederland te ontvangen en profileert zich nu als “The Pop & Rock Station.” De afgelopen jaren heeft Freez FM haar dekking uitgebreid naar Gelderland.

Radio Royaal is sinds november 2013 in de Randstad te ontvangen. In eerste instantie alleen in Den Haag, maar inmiddels ook in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Het station brengt “De leukste oldies en het beste van eigen bodem.”

Samenwerking van regionale commerciële radiostations in niet nieuw. In het Buitenland gebeurd het dit al jaren. In Nederland was City FM Classic Rock met twee verschillende edities te beluisteren. City FM west in de Randstad, op de frequenties waarop nu Decibel te horen is, en editie Noord, op een aantal frequenties waarop nu Freez FM te horen is. Deze edities werden echter door één producent gemaakt.

Freez FM wordt per woensdag 30 december 2015 omgedoopt tot Radio 8FM. Radio Royaal volgt op maandag 4 januari 2016. De website van Radio 8FM is inmiddels al aangepast voor de uitbreiding. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen