Kies je favoriete radiostation

Dossiers

EO start opnamens van serie over nieuwe watersnoodramp

Medianieuws

De EO start samen met de VRT nog dit jaar met de opnamen voor de 6-delige nieuwe televisieserie 'Als de dijken breken'. De epische dramaserie vertelt het verhaal van een hedendaagse watersnoodramp waarin het westen van Nederland en een deel van Vlaanderen onder water komt te staan wanneer de kustwering bezwijkt onder een gruwelijke storm.

Miljoenen Randstedelingen slaan op de vlucht voor het water maar kunnen nergens heen als gevolg van de chaos die direct ontstaat. Kunnen de wegen het verkeer aan? En wat te doen met gevangenissen in de laaggelegen gebieden? Het centrale thema in de serie is de vraag of mensen elkaar in tijden van nood bij zullen staan of alleen oog hebben voor zichzelf.

Producenten Johan Nijenhuis, Ingmar Menning en Dirk Impens deden meer dan twee jaar research naar de impact van een watersnoodramp in de huidige tijd.

In de zes afleveringen van 45 minuten volgt  de EO onder andere een violist, een autohandelaar en een kind in hun zoektocht naar een veilig heenkomen nadat ze huis en haard zijn kwijtgeraakt aan de Noordzee. De serie begint als een storm de kust bedreigt. In de vijf volgende afleveringen zien we hoe miljoenen Nederlanders en Vlamingen vechten voor een veilige plek op droge bodem.

Hoofdrollen zijn voor onder andere Gijs Scholten van Aschat, Loek Peters en Bianca Krijgsman. De opnamen vinden plaats van december 2015 tot april 2016 in Nederland en België. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen