Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Idols na zeven jaar in 2016 weer terug bij RTL 5

Medianieuws

Talentenjacht Idols komt weer terug op televisie, zo meldt RTL. Het tv-programma zal voortaan op RTL 5 te zien zijn, de eerste keer was dat van 2002 tot en met 2008 op RTL 4. Iedereen tussen de 15 en 28 jaar maakt in het voorjaar van 2016 kans om hèt nieuwe popidool van Nederland te worden tijdens de talentenjacht bij RTL5.

Idols na zeven jaar in 2016 weer terug bij RTL 5 Idols leverde destijds artiesten als Jamai Loman, Jim Bakkum, Floortje Smit, Boris Titulaer, Raffaëla Paton, Nikki Kerkhof, Nathalie Makoma, Dewi Pechler, Eric Bouwman, Sharon Doorson en Nick Schilder.

Maar bij Idols waren ook hilarische optredens te zien van Herman met zijn performance ‘I’m a Dancer’, de klompendans van Vincent en Martin met zijn ‘Vanilla act’.

Na acht jaar keert de talentenjacht der talentenjachten terug op de Nederlandse televisie bij RTL 5. Destijds zaten onder anderen Henkjan Smits en Eric van Tijn in de jury. Henkjan Smits was er snel bij, hij deed in het AD al een open sollicitatie richting RTL.

Zenderdirecteur Werner van Es: “‘Idols’ is de talentenjacht die wereldwijd veel succesvolle artiesten heeft voortgebracht. Iedereen krijgt de kans om het nieuwe popidool van Nederland te worden. ‘Idols’ past perfect bij RTL 5 en is internationaal al vele jaren een groot succes.”

Meest populaire talentenjacht ter wereld
‘Idols’ is op dit moment nog steeds de meest populaire talentenjacht ter wereld waarin op zoek wordt gegaan naar een popidool sinds de lancering in 2001. Op dit moment is de talentenjacht onder andere te zien in Duitsland, Frankrijk, Amerika, Portugal, Zuid-Afrika en Zweden. Bekende artiesten als Will Young en Kelly Clarkson kregen grote bekendheid door ‘Idols’. Wie het nieuwe seizoen van ‘Idols’ gaat presenteren en wie in de jury plaatsneemt wordt later bekendgemaakt. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen