Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Puur NL nu ook in Breda op FM te ontvangen

Medianieuws

Puur NL is nu ook in de regio Breda op FM te ontvangen. Sinds woensdagmiddag zendt de regionale volkszender uit op 104.3 FM. Deze frequentie werd eerder gebruikt in een andere regio door zusterstation Radio 8FM.

Luisteraars van Puur NL die van Tilburg naar Roosendaal reden konden altijd goed merken wanneer ze Breda naderden: storing van de ontvangst van de radiozender. Daar is nu verandering in gekomen met de ingebruikname van een steunzender in Breda op 104.3 FM.

De frequentie 104.3 FM werd de afgelopen maanden gebruikt door zusterstation Radio 8FM in Waalwijk. Bij het Agentschap Telecom werd echter een aanvraag ingediend om de zender te mogen verplaatsen naar Breda. Eerder deze maand werd deze aanvraag goedgekeurd.

Omdat Radio 8FM al een frequentie heeft in Breda (89.2 FM) is besloten om de 104.3 FM in te zetten voor Puur NL. Radio 8FM blijft in de regio Waalwijk te ontvangen op 88.8 FM. Deze frequentie werd juist overgenomen van Puur NL. De volkszender is in deze regio te ontvangen op 93.3 FM. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen