Kies je favoriete radiostation

Dossiers

EO start met natuurserie The Hunt, opvolger van Frozen Planet

Medianieuws

Met The Hunt brengt de EO opnieuw een indrukwekkende natuurserie op de Nederlandse televisie. Eerder waren het de natuurseries Life Story en Frozen Planet die door het kijkerspubliek werden gewaardeerd. The Hunt bestaat uit zeven afleveringen en is vanaf 4 november elke woensdag (20:30 uur) te zien.

De serie biedt een intiem inkijkje in de bijzondere strategieën van jagers en hun prooi, en belicht de uitdagingen waar zij voor staan en de tactieken die ze daarbij inzetten. De manier waarop dieren een specifieke uitdaging het hoofd bieden, bepaalt of ze zich al dan niet kunnen handhaven.

De strategieën van zowel roofdieren als hun prooi worden bepaald door hun leefomstandigheden en omgeving. Iedere aflevering van deze serie is daarom gewijd aan een specifieke habitat: de savanne, het oerwoud en de oceaan.

Een greep uit de verhalen: woestijnleeuwen die van de zeemist gebruik maken om een hinderlaag te leggen voor oryxen; orka’s die met behulp van teamwork en sonar op volle zee hun prooi lokaliseren; een spin die zijn jachtstrategie aanpast aan zijn prooi, en een octopus die over land ‘loopt’ om in rotspoeltjes gestrande vissen te verschalken.

De voice-over van The Hunt is Peter Drost. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen