Kies je favoriete radiostation

Dossiers

FunX-deejay Morad Elouakili heeft hekel aan slachtoffer-denken

Medianieuws

Morad is deejay bij het publiek radiostation FunX en de 'stem' van deze zender. De zender FunX draait een grote diversiteit aan muziekstijlen, waaronder r&b, hiphop en dance. Hij begon op zijn 17e bij de stadsomroep van Arnhem en daarna bij M-FM Streekradio in Rheden.

FunX-deejay Morad Elouakili heeft hekel aan slachtoffer-denken Tegenwoordig heeft hij samen met Shay zijn eigen middagshow op FunX tussen 16.00 en 19.00 uur.

Morad Elouakili (35) heeft een hekel aan slachtoffer-denken: "Geloof in jezelf, verkoop jezelf en zet door, dan kom je er wel!"

Toen Morad begon met presenteren ergerde hij zich aan zijn accent. "Marokkanen hoeven niet meer met accent te praten. Zeker niet als je in Nederland geboren bent.”

Dus Morad leerde zichzelf accentloos Nederlands aan. De deejay vindt niet dat zijn identiteit afhangt van zijn accent. "Ik ga niet perse Marokkaans praten om te laten horen dat je te maken hebt met een Marokkaan. Ik vind dat niet nodig."

Morad groeide op in Arnhem en kende niemand in de media voordat hij begon bij de radio. Zijn ouders hebben niks met de media, zijn moeder had liever gezien dat hij piloot of dokter zou worden.

Toen hij van zijn hobby zijn beroep kon maken, een huis en een auto kon kopen, veranderde dit. "Dat telt in onze cultuur, dus toen zat het wel goed". [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen