Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vlaamse publieke omroep gaat dinsdag plat

Medianieuws

Medewerkers van de Vlaamse publieke omroep VRT leggen dinsdagochtend het werk neer. Reden hiervoor is het voorgestelde transformatieplan, waardoor 286 banen dreigen te verdwijnen bij de VRT. Ook zouden de regionale radiostudio’s in Antwerpen, Hasselt en Kortrijk moeten verdwijnen.

Het transformatieplan van de VRT-directie lekte vorige week dinsdag uit in verschillende media.

Ondanks dat de Raad van Bestuur nog geen knoop heeft doorgehakt, leggen de vakbonden het werk stil bij de VRT. Tussen 6 en 10 uur is er op de radiostations uitsluitend non-stop muziek te horen, terwijl op televisie een boodschap in beeld getoond wordt.

Afhankelijk van het standpunt van de Raad van Bestuur van de VRT wordt er dinsdag besloten of er ook na 10 uur gestaakt gaat worden.

Overigens worden medewerkers van de omroep niet verboden om dinsdag te gaan werken. Bij de ingang wordt het ze echter wel “afgeraden” om te gaan werken.

Niet iedere medewerker blijkt blij te zijn met de staking. MNM-ochtenddeejay Peter van de Veire biedt via twitter al zijn excuses, omdat hij “buiten zijn wil om” geen programma kan maken. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen