Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Publieke omroep maakt zich hard voor Monumentendag

Medianieuws

Tijdens de Open Monumentendag -het grootste culturele evenement van Nederland- luidde de noodklok dat zij in hun voortbestaan worden bedreigd door een gebrek aan financiële ondersteuning. De publieke omroep AVROTROS neemt deze oproep serieus en heeft de organisatie toegezegd een helpende hand toe te steken.

Beide organisaties gaan op korte termijn in gesprek om hier concrete invulling aan te geven. Tegelijkertijd doen zij een oproep aan andere instellingen om zich aan te sluiten bij deze reddingsoperatie. Of de publieke omroep de organisatie ook financieel gaat steunen is niet bekend.

Algemeen directeur Eric van Stade van AVROTROS: “De toenmalige AVRO was een van de grondleggers van de Open Monumentendag die in 1987 voor het eerst werd georganiseerd. Het vergroten van de publieke belangstelling voor monumenten en het openstellen van cultureel erfgoed sluit naadloos aan bij de missie van AVROTROS om kunst & cultuur toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Wij pakken de handschoen op en zien het als onze maatschappelijke taak om Open Monumentendag te ondersteunen. Tegelijkertijd roep ik andere instellingen en bedrijven op zich bij ons te voegen om zo dit unieke nationale evenement voort te laten bestaan.” [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen