Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Opnieuw kans op stakingen bij Vlaamse publieke omroep VRT

Medianieuws

Bij de Vlaamse publieke omroep VRT dreigen opnieuw stakingen uit te breken. Mocht de Raad van Bestuur van de VRT akkoord gaan met het voorgestelde transformatieplan, dan gaan de vakbonden dinsdag staken. De kans bestaat dat er dan weinig of niets wordt uitgezonden.

Het transformatieplan van de VRT-directie lekte afgelopen dinsdag uit in verschillende media. Hieruit blijkt dat de omroep flink moet besparen en dat er voor 2020 286 banen verdwijnen. Daarnaast wordt er bij Radio 2 flink gesneden in de regionale programma’s en worden de regionale studio’s in Kortrijk, Hasselt en Antwerpen gesloten.

De vakbonden lieten eerder al weten dat het plan niet naar hun zin is. "We hebben beslist dat we dinsdag zullen staken als het plan wordt goedgekeurd door de raad van bestuur. Dat betekent dat alles zwart zou gaan: geen vervangprogramma's, geen nieuwsuitzendingen", zegt Carlos van Hoeymissen van de christelijke vakbond ACV tegen het VRT Nieuws.

Vandaag bespraakt de Raad van Bestuur het transformatieplan voor de omroep. Een beslissing wordt mogelijk pas na het weekend genomen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen