Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radiozenders blij met behoud frequenties op FM

Medianieuws

Radiozenders zijn blij met het behoud van hun frequenties. Het versnelt de digitalisering van radio, zei directeur Herbert Visser van de stations 100% NL en Radio 10 dinsdag tegen het Algemeen Nederlands Persbureau.

"We zijn samen met de overheid bezig radio digitaal te maken. Dat beleid kunnen we nu doorzetten en verhevigen'', reageert Visser op het besluit van Henk Kamp, minister van Economische Zaken, die eigelijk voor een veiling was. De minister wil wel extra ruimte voor digitale radio gaan veilen.

De huidige FM frequenties worden nu met vijf jaar verlengd.

De directeur van 100% NL en Radio 10 noemt het besluit van Kamp goed nieuws voor de radio-industrie en de introductie van DAB+. Visser: "Het is belangrijk dat de digitalisering niet op achterstand wordt gezet. Als radiozenders veel geld kwijt waren geweest aan vergunningen, zouden ze minder investeren in digitale radio. Nu kunnen we in verhevigde vorm doorgaan met digitaliseren.

Het kost veel marketing om de luisteraar gebruik te laten maken van digitale radio als alternatief voor de FM. Digitale radio biedt de gebruikers veel meer keuze, omdat de frequentieruimte veel efficiënter is ingericht. Het is voor de radio-industrie logisch het publiek daar naartoe te leiden." [Radio.NL/ANP]

Gerelateerde Artikelen