Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Omroep Gelderland op zoek naar de geschiedenis van Gelderland

Medianieuws

De Gelderse geschiedenis moet op de kaart en daar gaan twee journalisten van Omroep Gelderland voor strijden. Zestien weken lang gaan Bas Steman en René Arendsen op zoek naar de mooiste historische verhalen. De zoektocht is elke maandag te zien op tv bij Omroep Gelderland en gaat door in het weekend, waar elke week een locatie uit de uitzending gratis te bezoeken is.

Ze reizen van Maarten van Rossum in Zaltbommel naar een Achterhoekse neushoorn in Varsselder. En van Romeinse steenovens in Berg en Dal naar het Hanzepaardje van Harderwijk. Iedere week staat één vraag centraal waardoor Bas en René ook meer te weten komen over het Gelderland van 2015.

Bas Steman en René Arendsen
Bas en René, de Ridders van Gelre, hebben hart voor de Gelderse geschiedenis. René Arendsen (34) werd verliefd op Gelderland, verhuisde en ging geschiedenis studeren. Al jaren zorgt hij ervoor dat de luisteraars van Omroep Gelderland meer over hun provincie en haar geschiedenis te weten komen. Bas Steman (44) is schrijver en programmamaker. Over zijn eigen Gelderse geschiedenis leerde hij nauwelijks op school. De interesse is er wel en dus ging hij programma's maken. Over de geschiedenis en over Gelderland en nu dus over de Gelderse geschiedenis. Ze reizen door de hele provincie om hun vragen uit te zoeken en benoemen gedreven mensen voor de Gelderse geschiedenis tot ridder.

Zaterdag Gelredag
Omroep Gelderland zendt Ridders van Gelre iedere maandagavond uit vanaf 31 augustus om 18.20 uur uit op tv (elk uur herhaling). Op zaterdag is één van de locaties die de maandag ervoor te zien was in het tv-programma gratis toegankelijk voor het publiek. René Arendsen doet van 08.00 uur tot 13.00 uur live verslag van de Gelredag op radio bij Omroep Gelderland. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen