Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Week tegen Pesten bij NPO Zapp en NPO 3

Medianieuws

NPO Zapp en NPO 3 duiken in september in de wereld van het fenomeen pesten tijdens de 'Week tegen Pesten'. Tijdens deze week kijken kinderen en (jong)volwassenen elke dag naar verschillende programma’s en films waarin het onderwerp pesten centraal staat. Deze themaweek sluit aan bij de landelijke ‘Week tegen het Pesten’ die in diezelfde periode plaatsvindt.

“Het is de taak van de publieke omroep om aandacht te geven aan pesten en de bijbehorende problematiek. In deze week brengt de NPO het onderwerp op verschillende manieren in beeld, zodat pesten en de gevolgen ervan bespreekbaar wordt bij kinderen en (jong)volwassenen, thuis en in de klas,” zegt Suzanne Kunzeler, netmanager NPO Zapp/Zappelin en NPO 3.

De Week tegen Pesten op NPO Zapp en NPO 3
Tijdens de Week tegen Pesten vragen de publieke omroepen in gezamenlijkheid op NPO Zapp en NPO 3 aandacht voor elke vorm van pesten en de bijbehorende problematiek. Vanaf maandag 21 september begint de Week tegen het Pesten met elke werkdag om 15.30 uur een Zappbios-film, die helemaal in het teken staat van pesten.

Het Klokhuis (NTR) brengt van maandag tot en met vrijdag om 18.25 uur vier bijzondere thema-afleveringen, met onder meer aandacht voor anti-pestmethodes, de gevolgen van pesten en het pestproces.

Om 19.30 uur eindigt de NPO Zapp programmering met de Zapp Anti-Pest Club (EO). Een vijf-delige serie waarin presentatrice Anne-Mar Zwart langs gaat bij basisschoolklassen waar gepest wordt.

Het programma Pestmagazine (BNN/KRO) volgt daarna op NPO 3, van maandag tot en met donderdag om 20.00 uur. Vrijdag 25 september wordt vanaf 19.30 uur de Anti-Pest Week afgesloten met een bijzondere thema-avond (BNN/KRO), met daarin onder meer een Pest Test. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen