Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vanaf maandag keert het spelletje 'Het Geluid' terug bij Q-music

Medianieuws

De zomervakantie komt langzaam ten einde. En dat betekent dat Q-music zich weer gaat opmaken voor het spannendste spel van het radiostation. Vanaf maandag 17 augustus is “Het Geluid” weer terug op Q en kunnen luisteraars weer veel geld winnen.

Bij het radiospelletje “Het Geluid” krijgen luisteraars een geluid te horen. Wie het raadt, wint het bedrag dat Het Geluid op dat moment waard is. Standaard is Het Geluid 2.500 euro waard en elke keer dat er op Q-music een fout antwoord wordt gegeven, wordt Het Geluid 100 euro meer waard.

Extra kans bij de superronde
Het Geluid wordt elke werkdag ieder uur tussen 07 tot 19 uur gespeeld. Ook dit jaar is er een SuperRonde bij Mattie Valk & Wietze de Jager in de ochtend. Elke werkdag om 07.30 uur krijgen drie kandidaten achter elkaar de mogelijkheid een antwoord te geven op de vraag wat Het Geluid is. En ook dan zal Het Geluid bij elk fout gegeven antwoord 100 euro meer waard worden.

Vorig jaar won Manuel Liezen uit Meppel 44.800 euro met het raden van Het Geluid. In 2013 won een luisteraar 56.000 euro belastingvrij door Het Geluid te raden.

Succes
Het Geluid is één van de meest succesvolle en langstlopende acties op de Nederlandse radio. Vorig jaar werd Het Geluid bijna twee maanden lang gespeeld op Q-music.

Radioconsultant Thijs Bakker snapt wel waarom het spel zo lang gespeeld wordt: “Het opbouwen van de herkenbaarheid en de passie voor zo'n spel duurt heel lang. Ik heb het ervaren met wekelijkse trackings. Een doorlopend marktonderzoek waarbij wekelijks de markt in kaart wordt gebracht. Ik heb geleerd dat het zo’n drie weken kan duren tot je 60% herkenbaarheid bereikt bij je vaste (P1) luisteraars voor een contest die je ieder uur speelt en waar je het land volhangt met Abriposters. Het duurt gewoon lang totdat een consument het in z'n systeem krijgt.” [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen