Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuw radioprogramma voor Nederlanders in buitenland

Medianieuws

Bijna drie jaar na de laatste Nederlandstalige radio-uitzending van de Wereldomroep is een groep vrijwilligers in Hilversum begonnen met een nieuw, wekelijks radioprogramma voor Nederlanders in het buitenland. Het programma 'De Week Die Was' wordt inmiddels uitgezonden door een tiental radiostations in Nieuw Zeeland.

Initiatiefnemer van 'De Week Die Was' is Peter Veenendaal, voormalig hoofd van de Nederlandse redactie van de Wereldomroep.

Peter Veenendaal: “Toevallig hoorde ik dat de vroegere partner van de Wereldomroep in Nieuw Zeeland, Echo Radio, ermee was gestopt. Samen met wat oud-collega’s hebben we onderzoek gedaan of er behoefte in dat land was aan een nieuw Nederlandstalig radioprogramma. Dat bleek het geval en dus zijn we aan de slag gegaan me dit vrijwilligersproject.”

Acht redacteuren en presentatoren
Het radioprogramma wordt elke vrijdagavond opgenomen door acht redacteuren en presentatoren die hun sporen hebben verdiend bij de Wereldomroep en andere omroepen in Hilversum. Inhoudelijk is het programma helemaal op Nederland gericht. “De Week Die Was blikt losjes terug op de achterliggende week,” aldus Veenendaal.

Het is geen echt nieuwsprogramma, maar we gaan wel in op de belangrijkste gebeurtenissen. Wat houdt de Nederlanders bezig? Verder besteden we veel aandacht aan taal en cultuur, muziek, service-informatie voor expats en emigranten en voor trends in de Nederlandse samenleving. Een onderhoudende en eigenzinnige kijk op de afgelopen week, noemen we het zelf." [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen